dh275W13moodshot.jpg

Profiel

SARI Fair Fashion biedt mode met meerwaarde.

We bieden mooie kleding en stoffen voor mensen die er goed uit willen zien. De veelal handbedrukte en handgeweven producten hebben een exclusieve en verrassende uitstraling.

De SARI Fair Fashion Winkels zijn ontstaan vanuit de fairtrade gedachte. Dat betekent dat we streven naar meerwaarde voor de producenten in ontwikkelingslanden. De producten worden direct betrokken van coöperaties of via 'eerlijke' importeurs. Dit garandeert een rechtvaardige prijs, betere arbeidsomstandigheden en continuïteit in de afname. SARI Fair Fashion werkt voornamelijk samen met kleine producentengroepen. Doel is hen een stap verder te helpen op de economische ladder. Onze eerste contacten, circa 20 jaar geleden, waren die met groepen wevers. Nu proberen we de hele productieketen verder te helpen van katoenboeren, katoenspinners, wevers tot en met de naaiateliers.

SARI Fair Fashion Winkels zijn ook zeer betrokken bij het milieu en hebben de collectie uitgebreid met basiskleding van milieuvriendelijke textiel.

Een aantal merken is er al in geslaagd de fairtrade gedachte en de aandacht voor het milieu te combineren. Bishopston Trading Company en People Tree zijn daar mooie voorbeelden van.