hanpage.jpg

Inhoudsopgave

Chandra Handicrafts

Bhaktapur, Nepal

 nieuwe-naaimachines bij Sanu Chandra Nepal

Weefster chandra Nepal

    

verfster Chandra 2009 chandra nepal

Chandra Handicrafts is een kleinschalige textielwerkplaats in Bhaktapur, Nepal, op ongeveer 15 kilometer van de hoofdstad Kathmandu. Er werken ongeveer 35 personen, meest vrouwen. Zij werken er onder leiding van Sanu en zijn vrouw Chandra. Het is een werkplaats waar een sociaal beleid gevoerd wordt. De medewerkers zijn heel collegiaal en staan elkaar met raad en daad bij als dat nodig is. Er wordt voornamelijk gewerkt voor de stichting Madat Nepal Handel in Culemborg, die een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten met SARI.

De werknemers bij Chandra Handicrafts verdienen een leefbaar loon. Dat loon ligt aanzienlijk hoger dan het door de Nepalese regering vastgestelde minimumloon. De afgelopen jaren is heel veel scholing verzorgd voor de medewerkers, vooral op het gebied van het verven en het weven, maar ook naaitechnisch. Ook de werkomstandigheden zijn aanzienlijk verbeterd.

Medewerkers van SARI en Madat Nepal Handel bezoeken Chandra Handicrafts verschillende malen per jaar. SARI neemt dan de ontwerpen voor het komend seizoen met ze door en geeft waar nodig bijscholing. Zo zijn deze mensen voor de toekomst verzekerd van een vaste baan.

Madat Nepal Handel is als fairtrade importeur erkend door de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels.

SARI is daarnaast ook lid van de World Fair Trade Organization (WFTO).