AMERSFOORT

EINDHOVEN

OENE

FAIRPLAZAMargreet, Diny, Ria, Karin en Marjolein zijn de eigenaren van de winkels in Oene en Amersfoort. Ze organiseren regelmatig popup winkels in Eindhoven en samen met de wereldwinkel in Pijnacker en Lochem.
Daarnaast verkopen ze accessoires aan winkels in het cash en carry centrum Fair Plaza in Culemborg. 

 

“afsluiting van een tijdperk”

 

Ruim 30 jaar geleden ging Sari in Oene van start als één van de eerste Fair Trade ondernemers op het gebied van kleding en textiel in Nederland. Nu heeft ons team winkels in Oene, Amersfoort en Eindhoven.
We hebben al die jaren twee hoofddoelstellingen gehad:

  • bijdragen aan de kennis en het bewustzijn van het Nederlandse publiek op het gebied van Fair Trade en
  • daarnaast het handelen in kleding, accessoires en huishoudtextiel volgens de Fair Trade standaards.

We hebben dat gedaan als detailhandel in onze eigen winkels in Oene, Amersfoort en Eindhoven en als groothandel voornamelijk via de Nederlandse wereldwinkels.

 

Vanaf 2002 importeerden we zelf kleding en andere textielproducten vanuit Nepal, India en Bangladesh. In de loop van de jaren verschoof het accent van onze eigen import steeds meer richting accessoires en huishoudtextiel. We gingen gaandeweg meer kleding via leveranciers van milieu- en mensvriendelijke kleding inkopen.

 

De laatste jaren ervaren we grote verschuivingen in het Fair Trade landschap: webshops nemen steeds meer de plaats in van fysieke winkels, de rol van de wereldwinkels wordt steeds kleiner en hun aantal neemt in hoog tempo af. De duurzaamheid van kleding, het milieuaspect en de Fair Trade herkomst van kleding grijpen steeds meer in elkaar. Dit alles vraagt een andere manier van werken dan wij tot nu toe deden. De benodigde veranderingen kosten veel tijd en energie. Vanwege onze leeftijd en persoonlijke omstandigheden hebben we in 2019 besloten om deze investering niet te doen en zijn we bezig om onze Sari Fair Fashion activiteiten stapsgewijs te beëindigen. Dit betekent dat eind 2020 de Sari Fair Fashion winkels in Amersfoort en Oene, de pop up winkel in Eindhoven en de groothandel in Fair Plaza, Culemborg ophouden te bestaan. De Sari Fair Fashion winkels in Dalfsen, Havelte, Joure en Langedijk blijven open. 

 

Hartelijke groet van het team van Sari Fair Fashion in Oene, Amersfoort en Eindhoven:
Diny, Karin, Margreet, Marjolein en Ria