Nieuws


Volgende pop-up week

 

vrijdag 28 augustus t/m zaterdag 5 september 2020

 

We nodigen u van harte uit voor de laatste pop-up week in Eindhoven. We hebben heel veel mooie en aantrekkelijk geprijsde aanbiedingen voor u en vinden het fijn om u nog eens te ontmoeten.

 

van 10.00-17.00 uur 

in Wereldwinkel Eindhoven. 

Zondag en maandag gesloten.

 

Wereldwinkel Eindhoven   Hoogstraat 275     

5654 NA Eindhoven   040 8435034

 

 “afsluiting van een tijdperk”


 

Ruim 30 jaar geleden ging Sari in Oene van start als één van de eerste Fair Trade ondernemers op het gebied van kleding en textiel in Nederland. Nu heeft ons team winkels in Oene, Amersfoort en Eindhoven.
We hebben al die jaren twee hoofddoelstellingen gehad:

  • bijdragen aan de kennis en het bewustzijn van het Nederlandse publiek op het gebied van Fair Trade en
  • daarnaast het handelen in kleding, accessoires en huishoudtextiel volgens de Fair Trade standaards.

We hebben dat gedaan als detailhandel in onze eigen winkels in Oene, Amersfoort en Eindhoven en als groothandel voornamelijk via de Nederlandse wereldwinkels.

 

Vanaf 2002 importeerden we zelf kleding en andere textielproducten vanuit Nepal, India en Bangladesh. In de loop van de jaren verschoof het accent van onze eigen import steeds meer richting accessoires en huishoudtextiel. We gingen gaandeweg meer kleding via leveranciers van milieu- en mensvriendelijke kleding inkopen.

 

De laatste jaren ervaren we grote verschuivingen in het Fair Trade landschap: webshops nemen steeds meer de plaats in van fysieke winkels, de rol van de wereldwinkels wordt steeds kleiner en hun aantal neemt in hoog tempo af. De duurzaamheid van kleding, het milieuaspect en de Fair Trade herkomst van kleding grijpen steeds meer in elkaar. Dit alles vraagt een andere manier van werken dan wij tot nu toe deden. De benodigde veranderingen kosten veel tijd en energie. Vanwege onze leeftijd en persoonlijke omstandigheden hebben we in 2019 besloten om deze investering niet te doen en zijn we bezig om onze Sari Fair Fashion activiteiten stapsgewijs te beëindigen. Dit betekent dat eind 2020 de Sari Fair Fashion winkels in Amersfoort en Oene, de pop up winkel in Eindhoven en de groothandel in Fair Plaza, Culemborg ophouden te bestaan. De Sari Fair Fashion winkels in Dalfsen, Havelte, Joure en Langedijk blijven open. 

 

Hartelijke groet van het team van Sari Fair Fashion in Oene, Amersfoort en Eindhoven:
Diny, Karin, Margreet, Marjolein en Ria