Nieuws

Per 1 januari 2021 houdt Sari Fair Fashion op met haar activiteiten als Fair Trade importeur en groothandel. Dit betekent dat tegen het einde van dit jaar onze stand uit Fair Plaza zal verdwijnen. Voor die tijd willen we natuurlijk graag een zo groot mogelijk deel van onze voorraad nog verkopen. We hebben daarvoor een plan gemaakt waarvan we denken dat het een win-win situatie oplevert: we hebben een aantal pakketten samengesteld die we aanbieden voor een veel lagere prijs dan wat je voor deze producten zou betalen wanneer je ze per stuk inkoopt. 

 

 

De pakketten liggen vanaf 15 juli in Fair Plaza. Voor meer informatie kunt contact op nemen met SARI Fair Fashion in Oene

 

 

Een beetje uitleg bij ons besluit om te stoppen

Ruim 30 jaar geleden ging Sari van start als één van de eerste Fair Trade ondernemers op het gebied van kleding en textiel in Nederland. We hebben al die jaren twee hoofddoelstellingen gehad: bijdragen aan de kennis en het bewustzijn van het Nederlandse publiek op het gebied van Fair Trade en daarnaast het handelen in kleding, accessoires en huishoudtextiel volgens de Fair Trade standaards. We hebben dat gedaan via onze eigen winkels en als groothandel voornamelijk via de Nederlandse wereldwinkels. Vanaf 2002 importeerden we zelf kleding en andere textielproducten vanuit Nepal, India en Bangladesh. In de loop van de jaren verschoof het accent van onze eigen import steeds meer van kleding naar accessoires en huishoudtextiel.  

 

De laatste jaren ervaren we grote verschuivingen in het Fair Trade landschap: webshops nemen steeds meer de plaats in van fysieke winkels, de rol van de wereldwinkels wordt kleiner en hun aantal neemt in hoog tempo af. De duurzaamheid van kleding, het milieuaspect en de Fair Trade herkomst van kleding grijpen gaandeweg meer in elkaar. Dit alles vraagt een andere manier van werken dan wij tot nu toe deden. De benodigde veranderingen kosten veel tijd en energie. Vanwege onze leeftijd en persoonlijke omstandigheden hebben we besloten om deze investering niet te doen en zijn we bezig om onze activiteiten als importeur stapsgewijs te beëindigen.