Producenten


AH

Artisan Hut

Artisan Hut, een Fair Trade exporteur in  in Dhaka Bangladesh die sinds 2002 bestaat, is opgericht en wordt geleid door Monjurul Haque. Artisan Hut is gespecialiseerd in textiel: er wordt kleding gemaakt voor diverse Fair Trade bedrijven in bijvoorbeeld de UK en Japan. Ze werkt samen met drie externe weefgroepen en één borduurbedrijf.

Download
AH.pdf
Adobe Acrobat document 311.1 KB

AHAP

Artisan Hut

Artisan Hut , heeft ook zelf producenten in dienst . Het gaat daarbij om twee groepen: een handloom weverij in Norsindi, een echte weefstad  en een groep kleermakers die in het hoofdkantoor van Artisan Hut in Dhaka werken.

Download
AHAP.pdf
Adobe Acrobat document 318.4 KB

AHLOV

Lovely

Lovely is een Bengaalse vrouw die rond 1990 zijde heeft leren beschilderen, zij is heel creatief: bedenkt zelf prachtige ontwerpen voor sjaals en maakt goede kleurencombinaties.  Sinds 2004 worden haar producten ook geëxporteerd via de fair trade kanalen. 

Download
AHLOV.pdf
Adobe Acrobat document 239.9 KB

CRCI

Craft Resource Center

CRC werd in 1990 opgezet door Irani Sen en haar in 2012 overleden partner Walia. Hun doel was, en is nog altijd, om mensen in achterstandsposities werkgelegenheid en een leefbaar loon te verschaffen. Daarnaast vindt men het belangrijk om de rijke Indiase cultuur levend te houden en waar mogelijk te integreren in producten die ook in Europa, VS en Australie verkoopbaar zijn.

 

Download
CRCI.pdf
Adobe Acrobat document 327.0 KB

CCAA

Aarti Vegetable Print

Aarti Vegetable Prints is gevestigd in de stad Sanganer op 11 km van de grote stad Jaipur in het noordwesten van India.

Er werken ca 60 mensen: blokprinters en verf makers. 

Download
CCAA.pdf
Adobe Acrobat document 342.7 KB

CCACE

Action Line Exports

De wevers van Action Line Exports wonen en werken in Kashmir in het uiterste noorden van India. Het is een politiek onrustige regio vanwege de nabijheid van de Pakistaanse grens. Buitenlanders wordt afgeraden om er naar toe te gaan omdat zij een gemakkelijk doelwit voor kidnap acties en aanslagen zijn. Daarom heeft Action Line Exports een ruimte in Delhi waar zij hun klanten kunnen ontmoeten en van waaruit alle exportdocumentatie wordt geregeld.

Download
CCACE.pdf
Adobe Acrobat document 258.7 KB

CCAP

Ashirbad Prints

Ashirbad Prints is gevestigd in het dorp Serampore op een uur of twee rijden van Kolkata vandaan. Het is een familiebedrijf waar nu Babua de scepter zwaait in het bedrijf dat zijn grootvader ooit begon. Babua werkt sinds hij in 1989 het bedrijf overnam samen met CRC. Er worden bij Ashirbad Prints zijden stoffen bedrukt met behulp van screen print en blockprint. 

Download
CCAP.pdf
Adobe Acrobat document 221.2 KB

CCPR

Prachesta

Prachesta is begin 2015 opgezet in de buurt van Srirampur, een stad in het noordoosten van India, om werkgelegenheid te bieden aan vrouwen. Er werken nu 50 vrouwen bij Prachesta. Zij zijn allen afkomstig uit de lagere sociale klassen en door hun vrouw-zijn en klasse kwetsbaar voor exploitatie door de socio-economische structuur van India.

Download
CCPR.pdf
Adobe Acrobat document 499.5 KB

CCSE

Savita Export

Savita Export is een weverij die in 1986 is opgezet door Parveen Bansal en tegenwoordig wordt geleid door zijn zoon Prateek Bansal. Het bedrijf werkt sinds 2002 samen met CRC om niet alleen op de locale, Indiase markt maar ook op de exportmarkt te kunnen opereren.

Download
CCSE.pdf
Adobe Acrobat document 217.1 KB

CCSW

Swikriti

De batikgroep Swikriti is opgezet door een Spaanse NGO Colores de Calcutta in samenwerking met een Indiase NGO en is in 2014 geregistreerd als zelfstandig bedrijf. De groep mag ruimte van de NGO gebruiken en wordt ook door hen begeleid in de persoon van mevrouw Pranita Bhattacharya.

Download
CCSW.pdf
Adobe Acrobat document 273.4 KB

CHC

Chandra Handicrafts

Chandra Handicrafts, een kleinschalig familiebedrijf, is genoemd naar de echtgenote van de eigenaar/manager Sanu: Chandra. Er werken in totaal zo’n 30 mensen, verdeeld over een weverij, een kleermakersafdeling, een breiafdeling en een kleine papiermakerij. 

Download
CHC.pdf
Adobe Acrobat document 294.6 KB

FGFG

Fair Gift

Fair Gift is een familiebedrijf dat geleid wordt door Ram en zijn broer Naren. Ram is algemeen  leider en Naren is verantwoordelijk voor de financiële administratie. Het bedrijf is gevestigd in hun ouderlijk huis. Daar is een ruimte bij gebouwd waar een bescheiden kantoor is ingericht, waar de stalen liggen en de voorraad verpakkingsmateriaal wordt bewaard.

 

De producenten leveren hun producten hier af. De hele familie helpt mee met de kwaliteitscontrole en het inpakken voor verzending.

Download
FGFG.pdf
Adobe Acrobat document 214.7 KB

FGIR

Inner Refelction

Inner Reflection is een familiebedrijf gevestigd in Pondicherry. Riaz heeft er zijn Fair Trade bedrijf: Inner Reflection, dat uit een aantal onderdelen bestaat. 

Er is een kleine drukkerij waar door twee mensen verpakkingsmaterialen en kaarten worden gezeefdrukt, gesneden en gelijmd.

Er werken vier kleermakers die tassen, sieraden van textiel en kleding voor Sari maken. 

Download
FGIR.pdf
Adobe Acrobat document 243.3 KB

FGKAL

Kalamkari

Deze groep maakt kalamkari stoffen. Dit is machinaal geweven katoen die wordt bedrukt met houten stempels en natuurlijke verfstoffen. Ieder patroon bestaat uit meerdere houten stempels: één voor iedere kleur. De producenten maken de verfstoffen zelf uit delen van planten en bomen en wat ijzer. Hierdoor is het hele proces van het bedrukken niet schadelijk voor het milieu

Download
FGKAL.pdf
Adobe Acrobat document 241.8 KB

FGSH

Seven Hills

Seven Hills is van start gegaan in 2014 onder leiding van Radja, een vriend van Ramasamy (de eigenaar van Fair Gift) en Riaz (de eigenaar van Inner Reflection). Radja werd zo geïnspireerd door hun Fair Trade ondernemingen dat hij besloot om ook voor een aantal kansarme vrouwen goede werkgelegenheid te creëren.

Download
FGSH.pdf
Adobe Acrobat document 250.4 KB

FGTAS

Timely Aiding Society

De Timely Aiding Society is gevestigd in een buitenwijk van de stad Pondicherry. De werkruimte is ruim, fris, goed verlicht en er zijn nette sanitaire voorzieningen.

Er werken nu 10 vrouwen full time bij TAS. Zij zijn grotendeels in het bedrijf opgeleid. De Indiase overheid geeft subsidie voor dit soort interne vakopleidingen.

 

Download
FGTAS.pdf
Adobe Acrobat document 250.3 KB