amersfoort

Adres:
Koestraat 27
3811 HK Amersfoort
tel. 033 2570400

Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag
10.00 - 17.00 uur 

 plattegrond
facebook logo  Instagram logo

Sari Fair Fashion Amersfoort

Nieuw in ons assortiment


Bedrukte T-shirts

Sinds dit voorjaar hangen er in onze winkels shirts van de merken Armedangels en Päälä. Eigenlijk een reactie op vragen van klanten om shirts met een print. Deze twee merken hebben verschillende bedrukte shirts in hun assortiment en ze passen bovendien goed bij onze uitgangspunten. Van het merk Armedangels hebben we t-shirts voor vrouwen én mannen. Voor komend najaar hebben we ook andere kledingstukken besteld. Hieronder vertellen we iets meer over beide bedrijven.

Armedangels dames shirtArmedangels is iIn 2007 in Duitsland begonnen met een kleine collectie t-shirts, inmiddels uitgegroeid tot een serieus bedrijf dat meerdere collecties per jaar voert, bestaande uit broeken, jurken, vesten, jasjes, accessoires en natuurlijk nog steeds t-shirts. De Armedangels-collectie wordt gemaakt van 100% biologisch katoen, gerycled katoen, 'modal' (vezels van duurzaam beukenhout) en geproduceerd onder eerlijke omstandigheden (fair trade en GOTS-gecertificeerd). Armedangels wil meehelpen een einde te maken aan de misstanden in de kledingindustrie en een positieve bijdrage leveren aan de wereld. Zo steunt het merk Indiase katoenboeren bij het overgaan op biologische landbouw, waarmee op termijn minder kostbaar drinkwater verloren gaat en de grond niet verontreinigd wordt met schadelijke chemicaliën. Daarbij betaalt Armedangels katoenboeren meer dan gebruikelijk, waardoor zij in staat zijn hun families te onderhouden en hun kinderen naar school te sturen.

Volgens oprichter Martin Höfeler schuilt het succes van Armedangels erin dat er net zoveel aandacht wordt besteed aan het ontwerp van de kleding als aan het feit dat het duurzaam is. "Omdat mensen er goed uit willen zien, is voor onhet ontwerp net zo belangrijk als duurzaamheid”, aldus Höfeler.

Paala shirtPäälä is een duurzaam Nederlands kledingmerk, dat zich richt op vrouwen. Het biedt eigen producten met een creatieve aanpak. Items die opvallen, maar zich

tegelijkertijd gemakkelijk laten combineren met je bestaande garderobe. De collectie is opgebouwd uit T-shirts, tops, sweaters en shawls, stuk voor stuk met de hand gezeefdrukt in het eigen GOTS-gecertificeerde zeefdruk-atelier. Päälä's productieproces is eerlijk en er wordt uitsluitend gewerkt met duurzame materialen. Zo gebruikt Päälä inkt op waterbasis, wat de meest milieuvriendelijke optie is. De gebruikte stoffen - veelal biologisch katoen, Lyocell, Modal, hennep, linnen en bamboe - zijn afkomstig van leveranciers die lid zijn van de Fair Wear Foundation.

vilt

vilt lichtjesvilt sjaalslofjes vilt 

Deze producten van vilt zijn gemaakt bij Chandra Handicraft in Nepal.

wasnoten

  • sapindusFGzakjes wasnoten
    Wasnoten, deze vruchten van de Sapindus boom worden al eeuwen gebruikt om mee te wassen. Ze groeien in Nepal en Noord India en worden voor ons in India verpakt. lees meer

In 2007 in Duitsland begonnen met een kleine collectie t-shirts, inmiddels uitgegroeid tot een serieus bedrijf dat meerdere collecties per jaar voert, bestaande uit broeken, jurken, vesten, jasjes, accessoires en natuurlijk nog steeds t-shirts. De Armedangels-collectie wordt gemaakt van 100% biologisch katoen, gerycled katoen, 'modal' (vezels van duurzaam beukenhout) en geproduceerd onder eerlijke omstandigheden (fair trade en GOTS-gecertificeerd). Armedangels wil meehelpen een einde te maken aan de misstanden in de kledingindustrie en een positieve bijdrage leveren aan de wereld. Zo steunt het merk Indiase katoenboeren bij het overgaan op
biologische landbouw, waarmee op termijn
minder kostbaar drinkwater verloren gaat en de grond niet verontreinigd wordt met schadelijke chemicaliën. Daarbij
betaalt Armedangels katoenboeren meer dan gebruikelijk, waardoor zij in staat zijn hun families te onderhouden en hun kinderen naar school te sturen.

Volgens oprichter Martin Höfeler schuilt het succes van Armedangels erin dat er net zoveel aandacht wordt besteed aan het ontwerp van de kleding als aan het feit dat het duurzaam is. "Omdat mensen er goed uit willen zien, is voor ons het ontwerp net zo belangrijk als duurzaamheid”, aldus Höfeler.

 

nieuwsbrief

nieuwsbrief 21 winter 2017 2018

 

 

 

Sari Fair Fashion Guarenteed

 

 

Informatie

Heeft u iets aangeschaft en wilt u meer weten over de producenten waar SARI Fair Fashion zelf van importeert dan kunt u hier meer informatie vinden. Bij kleding vindt u meer informatie over de kleding merken waar we bij inkopen.