Nieuws


“afsluiting van een tijdperk”

 

Ruim 30 jaar geleden ging Sari in Oene van start als één van de eerste Fair Trade ondernemers op het gebied van kleding en textiel in Nederland. Nu heeft ons team winkels in Oene, Amersfoort en Eindhoven.
We hebben al die jaren twee hoofddoelstellingen gehad:

  • bijdragen aan de kennis en het bewustzijn van het Nederlandse publiek op het gebied van Fair Trade en
  • daarnaast het handelen in kleding, accessoires en huishoudtextiel volgens de Fair Trade standaards.

We hebben dat gedaan als detailhandel in onze eigen winkels in Oene, Amersfoort en Eindhoven en als groothandel voornamelijk via de Nederlandse wereldwinkels.

 

Vanaf 2002 importeerden we zelf kleding en andere textielproducten vanuit Nepal, India en Bangladesh. In de loop van de jaren verschoof het accent van onze eigen import steeds meer richting accessoires en huishoudtextiel. We gingen gaandeweg meer kleding via leveranciers van milieu- en mensvriendelijke kleding inkopen.

 

De laatste jaren ervaren we grote verschuivingen in het Fair Trade landschap: webshops nemen steeds meer de plaats in van fysieke winkels, de rol van de wereldwinkels wordt steeds kleiner en hun aantal neemt in hoog tempo af. De duurzaamheid van kleding, het milieuaspect en de Fair Trade herkomst van kleding grijpen steeds meer in elkaar. Dit alles vraagt een andere manier van werken dan wij tot nu toe deden. De benodigde veranderingen kosten veel tijd en energie. Vanwege onze leeftijd en persoonlijke omstandigheden hebben we in 2019 besloten om deze investering niet te doen en zijn we bezig om onze Sari Fair Fashion activiteiten stapsgewijs te beëindigen. Dit betekent dat eind 2020 de Sari Fair Fashion winkels in Amersfoort en Oene, de pop up winkel in Eindhoven en de groothandel in Fair Plaza, Culemborg ophouden te bestaan. De Sari Fair Fashion winkels in Dalfsen, Havelte, Joure en Langedijk blijven open. 

 

Hartelijke groet van het team van Sari Fair Fashion in Oene, Amersfoort en Eindhoven:
Diny, Karin, Margreet, Marjolein en Ria


Niet-medisch mondkapje

van Fairtrade katoen

 

In dit model kan als extra filter tussen de twee lagen stof non-woven materiaal worden geschoven.

 

De elastiekjes achter het oor kunt u verstellen door de knoop los te maken en strakker of losser kunt te knopen. U kunt ook het elastiek verwijderen en er een lint doorheen rijgen dat u achter het hoofd kan knopen. 

 

Een niet-medisch mondkapje draag je niet ter bescherming van jezelf, maar ter bescherming van de mensen om je heen.  Per enkele reis met het openbaar vervoer heb je een schoon niet-medisch mondkapje nodig.  

 

Hoe gebruik ik mijn niet-medische mondkapje? 

 • Was voor het opzetten én na het afzetten van het niet-medische mondkapje je handen minimaal 20 seconden met water en zeep. 

• Raak tijdens het op- en afzetten alleen het elastiek aan. 

• Zorg dat je mond, neus en kin goed bedekt zijn en raak het daarna niet meer aan. 

• Draag het niet-medische mondkapje maximaal 3 uur per keer. 

• Bewaar schone en gebruikte mondkapjes apart van elkaar in een afgesloten zakje of bakje.

• Was het niet-medisch mondkapje na ieder gebruik op 60 °C op een volledig wasprogramma. Was alleen met wasmiddel, voeg geen wasverzachter toe. 

 

• Was je handen nadat je het niet-medische mondkapje in de wasmachine hebt gestopt.  Stola

Stola van zijde. Met de hand geborduurd in India.
Met dunne katoen gevoerd en afgewerkt met lang franje.
In twee kleurstellingen met verschillend motief.