Keurmerken


SARI Fair Fashion verkoopt producten van GOTS-gecertificeerde leveranciers. De Global Organic Textile Standard (GOTS) is ontwikkeld om met biokatoen en andere biologisch geteelde vezels een 'schoon' kledingstuk te produceren. Deze wereldwijde standaard voorziet in gebruik van milieuvriendelijke chemicalien,

en waterzuivering bij de fabrieken. Kleding en textiel met dit keurmerk moeten voor minstens zeventig procent uit biologische vezels bestaan.

website: www.global-standard.org


SARI Fair Fashion verkoopt producten waarvan de katoen gecertificeerd is  met het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade. Dat betekent dat boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs hebben ontvangen en daarboven een premie voor het ontwikkelen van hun gemeenschap. Verder werken ze volgens strenge sociale en milieucriteria.

website: www.maxhavelaar.nl


SARI Fair Fashion verkoopt kleding van importeurs die aangesloten zijn bij de World Fair Trade Organization (WFTO). De groothandel SARI is "Garanteed Fair Trade Organisation" van de WFTO. De WFTO is de wereldwijde organisatie voor eerlijke handel. Zowel producentenorganisaties, importeurs als Wereldwinkels zijn lid. De WFTO functioneert als promotor van fairtrade en als forum voor informatie-uitwisseling tussen de lidorganisaties.

website: www.wfto.com


SARI Fair Fashion verkoopt kleding van impoerteurs die aangesloten zijn bij Fair Wear Foundation (FWF).

Fair Wear Foundation is een organisatie die streeft naar goede arbeidsomstandigheden in de textielindustrie.

FWF is opgericht door verschillende stakeholders (belanghebbenden). Er is een gedragscode opgesteld en aangesloten leden conformeren zich aan die gedragscode die gebaseerd is op internationale gedragsregels (ILO).

De fabrieken worden regelmatig gecontroleerd.

website: www.fairwear.org